Van deze slanke borrelhapjes kan jij oneindig veel eten zonder een grammetje aan te komen!

Het leven gaat niet altijd over rozen. Op vakantie laat je je nogal gaan, en eet je lekkere frietjes, ijsjes, wafels, crèpes en andere zoetigheden, maar thuis gaat het echte leven weer beginnen. Je moet weer opletten omdat je broeken en t-shirts een stuk strakker zitten dan voorheen. Tijdens de vakantie heb je je dieet even losgelaten om echt te genieten, maar thuis moet je weer aan de bak. Drie keer per week trainen in de sportschool, twee keer per week joggen en een keer per week padellen: het leven staat weer volledig in het teken van sport en eten met mate. Gelukkig kan je tegenwoordig genoeg recepten vinden die gezond en overheerlijk zijn! Zo hoef je jezelf niet uit te hongeren, omdat je die paar kilootjes er nog af wilt krijgen. Dat is natuurlijk ook niet de manier: je moet gewoon bewuste eetswitches maken om zo van dat hardnekkige buikvet af te komen. Als je bijvoorbeeld een borrelplank wilt maken, dan is het fijn als daar ook gezondere keuzes op te vinden zijn. Lees hieronder welke gerechten jij met een gerust hart kan serveren op die houten borrelplank!

Wraps met zalm en roomkaas

Volkorenwraps zijn de beste vervanger van brood, maar dan met minder calorieën. De wraps smeer je in met roomkaas (de light versie) en bekleed je met gerookte zalm, sla en komkommer. Je rolt de wraps op en snijdt deze in kleine stukjes. Je hebt zo smakelijke rolletjes waar je satéprikkers in steekt, zodat iedereen ze eenvoudig van tafel kan pakken. Eet smakelijk!

Frisse geitenkaasballetjes

Dit is voor de vegetariërs onder ons: verse geitenkaasballetjes! Zorg er eerst voor dat je in een kom de geitenkaas met de crème fraîche mengt, zodat er een stevig mengsel ontstaat. Van dit mengsel kneed je 10 balletjes. Vervolgens snijd je de zongedroogde tomaatjes en daarnaast ook de bieslook in kleine stukjes. Leg de tomaten en de bieslook
op het aanrecht en rol de balletjes hier doorheen. Op deze manier heb je kruidige balletjes die ook nog eens supergezond zijn!

Auberginepasta

Aubergine is een heerlijke groente die nog veel te ondergewaardeerd wordt. Allereerst was je de aubergine en prik je er met een satéprikker gaatjes in. Je snijdt de knoflook klein en stopt het in zilverfolie. Stop de aubergine met de knoflook in de oven voor zo’n vijftig minuten. Als dit klaar is, is het vruchtvlees week geworden en kan je het er goed uitschrapen. Nu moet je de aubergine met de knoflook met een vijzel fijnmalen zodat er een soort puree ontstaat. Gooi er wat peper en zout bij en je hebt een heerlijke groentepasta voor op een toastje!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk