Deze Italiaanse recepten zijn helemaal de bom!

Bella Italia, het land waar de zon altijd schijnt, waar de inwoners altijd vrolijk zijn en waar het eten altijd van uitzonderlijk hoge kwaliteit is. Er zijn gewoon geen redenen om niet naar Italië toe te gaan: noem jij maar eens een reden waarom Italië geen goede vakantiebestemming zou zijn. Het Italiaanse eten is populair over de hele wereld, en dat is helemaal terecht. Het is zo smakelijk, dat je niet kan stoppen met eten. Het is heerlijk mals, vers en knapperig tegelijk: de ultieme combinatie voor een ware smaaksensatie. Maar, welke Italiaanse recepten zijn echt het proberen waard, waar je een heel publiek mee voor je kan winnen? Het is lastig hier een selectie van te maken als leek. Gelukkig voor jou, als beginnende kok, vind je hier een aantal recepten waar jij de blits mee kan maken tijdens een verjaardag of ander soort feestje!

Bruschetta

Een getoast broodje met wat tomaat erbovenop: het klinkt onwijs simpel, maar het is o zo lekker! Alsof er een engeltje over je tong pist, dat is als je bruschetta klaarmaakt en voor het eerst proeft. Allereerst snijd je de tomaten klein en gooi je er wat knoflookteentjes bij (wel klein gesneden natuurlijk). Dan maak je een mengsel van olijfolie en wat basilicum, en dan sprenkel je dit over de tomaten en de knoflook. Vervolgens grill of toast je het stokbrood of de baguette, en dan leg je het tomatenmengsel op het stokbrood. Genieten geblazen!

Tiramisu

Een smakelijk dessert waar je smaakpapillen van gaan dansen, dat is tiramisu. Het is een toetje dat traditioneel Italiaans is. Allereerst zorg je ervoor dat de eieren worden gesplitst: je bewaart vier eidooiers en drie eiwitten. Dan moet je deze eidooiers opkloppen met wat suiker tot een creamy mengsel. Vervolgens gooi je er mascarpone bij. De eiwitten klop in de tussentijd in een andere kom stijf. Voeg hier ook wat suiker aan toe en spatel het goed door, zodat het een echte crème wordt. In weer een andere kom roer je espresso en amaretto door elkaar. Doe dit in een lage ovenschaal. Leg vervolgens de lange vingers op dit laagje en daarbovenop een laagje van de mascarpone en bouw het laagje voor laagje op (een laagje lange vingers, een laagje mascarpone en een laagje espresso/amaretto). Als je dit helemaal hebt opgebouwd zet je het in de koelkast zodat het hard kan worden. Top het geheel af met cacaopoeder voor de ultieme Italiaanse look & feel. Iedereen zal zijn of haar vingers (inclusief de lange vingers) erbij aflikken als dit toetje op tafel gezet wordt. Een ware traktatie, een lust voor het oog en de mond!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk