romantisch diner thuis

Alles voor een onvergetelijk romantisch diner thuis: 3 tips

Tijd om de liefde te vieren! En als je het ons vraagt, is eten altijd de sleutel naar het hart. Een romantisch diner doet dan ook wonderen om weer (nieuw) leven in een relatie te blazen, je relatie meer pit te geven of die ene bijzondere man of vrouw nu echt het hof te maken. En wie zegt dat je hiervoor altijd op een restaurant bent aangewezen? Romantisch dineren kan ook prima vanuit huis. Sterker nog: misschien is dit zelfs nog wel romantischer. Mits je natuurlijk weet waar je rekening mee moet houden. Dat is ook vaak het grootste probleem. Want hoe organiseer je een romantisch diner thuis? Hoe zorg je voor een romantische sfeer? Wat maak je dan? Kan jij wel wat tips en inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk romantisch diner thuis. 

1. Kook extra uitgebreid 

Misschien kook jij eigenlijk altijd wel in huis. Dan lijkt het minder interessant om iets voor hem of haar te maken. Maar wat nou als je iets geheel nieuws maakt? Extra uitgebreid kookt? Een geheel nieuw recept uitprobeert? Voor deze avond mag je best wel een beetje uitpakken. Niet alleen met het eten, maar bijvoorbeeld ook door interessante wijn-spijs combinaties te maken. Wil je wijn online bestellen bij Vinify voor deze speciale avond? Houd dan goed rekening met de gerechten die geserveerd gaan worden. Wijn kan een gerecht maken of breken. Kom je er niet uit? Vraag dan gerust om advies aan de klantenservice of stap een slijterij binnen. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en de smaken elkaar complimenteren. 

Extra tip: het is natuurlijk wel minder leuk als je de hele avond in de keuken staat en er nauwelijks tijd is om samen lekker te genieten. Kies daarom voor gerechten die op voorhand gemaakt kunnen worden, zodat je ze enkel nog hoeft op te warmen. Ook ovengerechten zijn zeer geschikt. 

2. Kleed de tafel extra romantisch aan

Nu is het tijd om alles uit de kast te trekken. Zet dus die kaarsen maar op tafel, speel een romantische playlist af, pak het mooiste servies en glazen en leg zelfs gevouwde servetten neer. Zo boots je eenvoudig de romantische sfeer van elk ander sterrenrestaurant na. Wil je de aankleding nog net een tikkeltje persoonlijker maken? Schrijf dan een romantische brief of kaart en zet deze op het bord van je geliefde. Zo begint de avond direct op een liefdevolle noot en zal de avond gegarandeerd een groot succes worden. 

3. Laat iemand anders koken 

Geen zin of tijd om zelf in de keuken te staan? Laat dan iemand anders het harde werk voor je verrichten. Er zijn verschillende cateraars die romantische diners aan huis kunnen serveren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eten af te halen bij jullie favoriete restaurant en deze thuis op te eten. Zorg er dan wel voor dat je de bakjes overschept in mooiere schalen, zodat het net wat huiselijker voelt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de borden opwarmen en genieten. 

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk