Zo maak je je vaatwasser snel schoon

De vaatwasser behoort hoe dan ook tot de beste apparaten die je in je huishouden kunt gebruiken, dat is zeker. Als je wil dat dit systeem zijn werk goed blijft doen, dan is het natuurlijk wel belangrijk om de vaatwasser regelmatig te onderhouden.

Hoe doe je dat nu, en waar moet je op letten? Lees gauw verder en je krijgt een antwoord op je vragen!

Een duidelijk stappenplan om je vaatwasser schoon te maken

Een vaatwasser schoonmaken, dat doe je het beste op basis van een vast stappenplan. Hieronder meer daarover:

1. Haal de machine leeg

Het is logisch dat je eerst je vaatwasser leegmaakt, voor je deze gaat reinigen. Op die manier kan het product dat je later zult gebruiken voor de schoonmaak zelf, optimaal zijn werk doen en alle kleine spleetjes en hoekjes goede bereiken.

2. Maak de filter schoon

De filter is een van de belangrijkste onderdelen van de vaatwasser, aangezien het zorgt dat vuiligheid en etensresten opgevangen worden. Haal voor het schoonmaken van dit apparaat altijd eerst de filter los, en verwijder resten. Was de afzonderlijke delen daarna af met afwasmiddel, warm water en eventueel en borstel of spon.

Daarna zet je de filter weer in elkaar, en plaats je hem terug. Het is immers belangrijk dat ook dit onderdeel tijdens het reinigingsprogramma schoongemaakt wordt!

3. Controleer het zoutreservoir

Ook het zoutreservoir is een essentieel element van de vaatwasser, dus controleer dit altijd even voor je het apparaat een schoonmaakbeurt geeft. Doorgaans zit het reservoir op de bodem van de vaatwasser, en kan je het openen door middel van een draaidop.

Eigenlijk moet je sowieso al twee maal per jaar controleren of het reservoir voldoende zout bevat. Is het leeg of niet voldoende gevuld? Vul het dan eerst bij, voor je het reinigingsprogramma voor de vaatwasser start!

4. Laat de vaatwasser draaien met machinereiniger

Ten slotte laat je de vaatwasser een programma draaien met een speciale machinereiniger, die alle hardnekkige etensresten en vuiligheid efficiënt verwijdert. De meeste merken raden een specifieke product aan voor hun systemen, maar in feite zit daar relatief weinig verschil in!

5. Laat je vaatwasser drogen

Zodra het reinigingsprogramma gedaan is, zet je de vaatwasser open en laat je deze drogen. Zo kan al het vocht weg en ziet je apparaat er na een tijdje weer als nieuw uit. Om nog maar te zwijgen van de werking van de vaatwasser, die dankzij een regelmatige schoonmaakbeurt zoveel beter wordt!

Laat het schoonmaken van je vaatwasser niet achterwege

Regelmatig je vaatwasser schoonmaken is een must als je er optimaal gebruik van wilt kunnen maken. Bovenstaand stappenplan helpt je op het goed te doen én langetermijnproblemen te vermijden!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk