Pas deze tips toe voor het maken van de beste Italiaanse pasta

De kans is erg groot dat je het liefste op een regelmatige basis pasta eet. Misschien ben je helemaal verliefd geraakt op een bepaald recept tijdens het reizen in Italië of je gaat maar al te graag naar je favoriete Italiaanse restaurant in eigen land. Gelukkig hoef het helmaal niet zo lastig te zijn om deze smaken naar je eigen keuken te halen. In dit artikel lees je een paar handige tips die je meteen toe kunt passen tijdens het koken.

Less is more als het aankomt op de ingrediënten die je gebruikt

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar in Italië eet je de beste pasta als deze zo simpel mogelijk is gemaakt. Less is more als het aankomt op de ingrediënten die je gebruikt. Denk hierbij aan producten zoals basilicum, tomaat en vis zoals vongole, zalm of garnalen. Door de smaken puur te houden en eerlijk producten te gebruiken, komt het gerecht het beste tot zijn recht. En dat is wel zo goed om te weten. 

Investeer altijd in een goede pasta of kies ervoor om ‘m zelf te maken

Tip! Investeer altijd in een goede pasta of kies ervoor om ‘m zelf te maken. Dit omdat de pasta een cruciaal element is om het gerecht tot een succes te maken. Veel supermarktketens werken met kant-en-klare verse pasta’s, die al erg snel de echte Italiaanse smaken bereiken. 

Kies altijd voor een heerlijke garnering, bijvoorbeeld met een goede kaas of balsamico crème 

Kies altijd voor een heerlijke garnering, bijvoorbeeld met een goede kaas of balsamico crème. Hierdoor til je de presentatie van het gerecht meteen naar een hoger niveau en het is ook nog eens die ene finishing touch als het aankomt op de smaak van het gerecht. 

Maak van het opdienen een feestje en kies voor mooie borden

Je weet op dit moment net even wat beter waar je op moet letten als je aan de slag gaat met het koken van pasta. Maak van het opdienen een feestje en kies voor mooie borden. Zo leent spaghetti of tagliatelle het bijvoorbeeld erg goed om op te dienen in diepe borden. Pasta’s zoals fusilli daarentegen doen het beter op platte borden. Wat voor soort gerecht probeer je binnenkort graag een keer uit? Doe online alvast wat inspiratie op en ontdek wat voor gerechten uit de Italiaanse keuken je zoal kunt maken.

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk