Haal inspiratie uit deze heerlijke kerstgerechten en jouw Kerstmis wordt er een voor in de boeken!

Kerstmis is voor de meeste Nederlanders de leukste tijd van het jaar. Het is enorm gezellig, doordat het al vroeg donker is, en als het een beetje meezit, dan is het ook nog eens wit buiten doordat het gesneeuwd heeft. Dit is natuurlijk niet elk jaar het geval, maar soms is het in december al zo koud, dat er buiten al een enorm pak sneeuw ligt. Iets waar veel mensen al het hele jaar naar uitkijken, is het kerstdiner. Dan pak je altijd enorm uit: met recepten, maar ook met de kleding die je draagt. Eindelijk durf je die extravagante jurk te dragen inclusief die gave glitterhakken. Maar, voordat je aan het kerstdiner kan schuiven, heb je waarschijnlijk flink wat uren in de keuken gestaan. Maar, wat zijn nou leuke recepten om met kerst te serveren? Dat lees je hier. Haal hier wat inspiratie uit, en jouw volgende Kerstmis wordt er een voor in de boeken!

Gingerbread cookies

Iets wat natuurlijk echt bij Kerstmis hoort: gingerbread cookies. Dit zijn koekjes met een speculaas- en gembersmaakje. Deze koekjes zijn natuurlijk ook in de specifieke vorm van een mannetje, met knopen op zijn buikje en een glimlach op zijn snoet. Deze koekjes zijn ook een ware hit bij kinderen. Het is leuk om samen met je familieleden deze koekjes zelf te versieren met sprinkles en verschillende kleuren glazuur. Een gezellige bezigheid waar je elkaar echt bij leert kennen!

Ovenschotel: zalm met zoete aardappel

Een traybake is enorm eenvoudig en kost weinig tijd, maar toch is het eindresultaat altijd goed en ziet het er imposant en smakelijk uit. Hoe kan dat toch? Een traybake maak je door een aantal ingrediënten goed voor te bereiden en vervolgens allemaal bij elkaar te gooien. Allereerst moet je de oven voorverwarmen op zo’n 200 graden. Dan snijd je de zoete aardappel in kleine vierkantjes. Deze blokjes leg je in een ovenschaal en besprenkel je met olijfolie en diverse kruiden (paprikapoeder, zoet en peper). Deze blokjes bak je zo’n tien minuutjes. Vervolgens doe je tomaten, asperges en rode ui in een grote kom en deze besprenkel je ook met olie en kruiden. De zalm bekleed je met zalmkruiden, en wees niet al te zuinig hiermee, anders is er een kans dat er weinig smaak aan de zalm zit, en dat zou zonde zijn. Je kan eventueel wat citroensap over de zalm heen sprenkelen, zodat je zeker weet dat het een unieke smaak heeft. Als laatste haal je de zoete aardappel weer uit de oven en daar gooi je de groenten bij en schep er nog wat extra olie en wat kruiden doorheen, zodat je geen flauw gerecht krijgt. Ten slotte leg je in het midden de zalm neer, en dan zet je de oven op zo’n twaalf minuten. De zalm is goed als hij een beetje roze is van binnen, maar niet te veel!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk