Deze ingrediënten moet je altijd in huis hebben om wat bijzonders op tafel te toveren!

De meeste mensen vinden koken geweldig en zien het echt als hobby, terwijl koken voor anderen meer een moetje is en er totaal geen lol aan beleven. Dat is zonde, want als je de goede ingrediënten in huis hebt, dan kan koken een echt feestje zijn. Lekker zonder recept experimenteren op een zondagmiddag, om voor je hele familie en gezin te koken. Zij zijn ook blij met zo’n goede chefkok in de familie, en jij zit beter in je vel omdat je iets voor anderen kan doen. Er zijn een aantal ingrediënten die te alle tijde in je keukenkastje moet hebben. Deze ingrediënten kunnen een gerecht dat totaal is mislukt, weer helemaal naar boven halen. Dat is toch heerlijk! Maar, welke ingrediënten zijn dit dan precies? Lees dan snel verder!

Bouillon

Bouillon is een product dat je heel breed in kan zetten. Je kan het gebruiken voor een heerlijke jus bij een goed stuk vlees om de aardappels wat minder droog te maken, maar je kan ook een oud-Hollands groentesoepje ervan maken. Een blokje bouillon is heerlijk zout, en vooral in de zomer kan het geen kwaad om wat extra zout te eten. Je zweet dan meer dan gemiddeld, en hierdoor verlies je veel vocht en zout. Houd jouw zoutniveau op peil door een heerlijk blokje bouillon in het eten te doen!

Tomaten

Tomaat is een erg veelzijdige groente. Je kan er alle kanten mee op. Zo kan je een smakelijke bruschetta maken door een gegrild stokbroodje met een mengsel van tomaat, knoflook, basilicum en olijfolie. Dat is zo lekker, je waant je zo op een wijngaard in het prachtige Toscane. Je kan ook kiezen voor een pittige tomatensoep, waar tomaat natuurlijk het hoofdingrediënt van is. Deze soep doet het bij iedereen goed. Zelfs hele kleine kinderen zijn dol op tomatensoep, waarschijnlijk door de vrij zoete smaak ervan. Als jij nou ook nog eens wat crème fraîche er doorheen gooit, dan is het helemaal een gerecht waar je je vingers bij aflikt! Zoiets heb je nog nooit geproefd!

Kruiden

Kruiden zijn een essentieel onderdeel van een kookproces. Een beetje Italiaanse kruiden over je pizza heen strooien, en het lijkt alsof deze zo uit een Italiaanse traditionele steenoven komt. Dat is nog eens genieten met een grote g! Wat basilicum, peterselie en salie al met een gerecht kunnen doen! Dat is iets bijzonders, dat moet je gewoon zelf zien en proberen! Strooi als een ware meesterkok deze kruiden over je gerecht heen, en deze ingrediënten maken jouw gerecht helemaal compleet!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk