3 ingrediënten die je altijd in huis het hebben

Zelf koken, dat vergt heel wat tijd en voorbereiding. Zeker als je je eigen gezin of gasten tevreden wilt stellen! Daarom is het belangrijk dat je altijd paraat kunt staan, en keukenkasten die goed gevuld zijn, zijn daarvoor essentieel.

Welke ingrediënten en producten moet je nu echt altijd in je keuken hebben staan, en waarom? Hieronder lees je meer en krijg je enkele handige tips!

Zorg dat je deze ingrediënten altijd in huis hebt

1. Bonen in blik

Bonen zijn zonder twijfel een van de meest gebruike ingrediënten bij tal van gerechten. Of het nu gaat om bonen in tomatensaus met puree of een exotisch, Mexicaans gerecht op basis van heerlijke frijoles.

Het is daarom een goed idee om altijd voldoende van deze peulvruchten in je keukenkasten of stock te hebben staan. Een andere goede reden om dat te doen, is het feit dat bonen en eigenlijk alle andere conservenvoeding heel lang goed blijven. Zelfs als je er dus tientallen van hebt, is het geen weggegooid geld!

2. Pasta en rijst

Nog een goed voorbeeld van droge voedingsmiddelen die eigenlijk helemaal niet zo snel over tijd raken én daarbij de basis vormen van heel wat populaire gerechten: rijst en pasta. Van Italiaanse pasta’s tot Chinese gerechten op basis van basmatirijst, het zijn slechts enkele voorbeelden.

Pasta en rijst zijn zo populair omdat ze op duizend verschillende manieren bereid en gemengd kunnen worden. Zorg dus dat je er altijd voldoende van in huis hebt. Het zal gezond en snelfonen meteen zoveel gemakkelijker maken!

3. Vers fruit en groenten

Als laatste is het ook een goed idee om veel vers fruit en groenten in je keuken te hebben liggen. Hoewel dergelijke voedingsmiddelen natuurlijk een stuk sneller over tijd raken dan bijvoorbeeld conservenvoeding, mogen ze toch niet ontbreken in je keuken. Niet alleen omdat een mand met vers fruit en een lade met felgekleurde groenten je keuken mooier doen lijken, maar ook omdat deze producten essentieel zijn om gezond én lekker te kunnen koken.

Vooral fruit is handig voor zij die weinig tijd hebben om gezond te koken, maar toch niet zomaar naar koeken of fastfood willen grijpen. Gewoon een banaan of ander stuk fruit naar je werk meenemen, veel moeite vraagt dat niet. Maar het kan natuurlijk enkel als je altijd voldoende fruit in huis hebt!

De meerwaarde van een goed gevulde keuken

Een goed gestockeerde keuken is goud waard, zeker als je een druk leven hebt. Bovenstaande ingrediënten en producten vormen de basis van je stock in huis en maken gezond én gevarieerd eten meteen een stuk gemakkelijker!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk