Enkele handige tips voor foodies op reis

Op reis gaan, is iets waar de meesten onder ons elk jaar opnieuw naar uitkijken. Ook voor zij die graag eten, is dat het geval, maar er komen dan wel een paar extra uitdagingen bij kijken.

Zelfs als je graag nieuwe gerechten uitprobeert en de keuken van een ander land of werelddeel uittest, is er een beetje voorbereiding voor nodig om je smaakpapillen ook op reis te geven wat ze willen. Gelukkig kan je jezelf heel wat kopzorgen en honger besparen als je de volgende tips gebruikt!

3 goede tips voor foodies die op reis gaan

1. Zoek de best restaurants op Google

Ten eerste loont het de moeite om op Google of een andere zoekmachine op zoek te gaan naar lokale gerechten en restaurants. Met termen als ‘local specialties’ of ‘local foods’ kan je al heel wat inspiratie en ideeën krijgen. Niet alleen leer je zo al een beetje de keuken van het land van bestemming kennen. Je vindt ook meteen de beste restaurants, bars en andere horecazaken waar je écht van die plaatselijke gerechten kunt genieten.

Vergeet echter niet om bij een zoekopdracht op Google altijd heel duidelijk en specifiek te zijn. Zo geef je best het land van bestemming in, maar bijvoorbeeld ook de streek of stad waar je verblijft!

2. Laat Tripadvisor zeker niet links liggen

Nog een goede internet tip voor échte foodies: maak gebruik van TripAdvisor. Dit is eigenlijk een website waarop je allerhande leuke tips en info vindt in verband met reizen, en natuurlijk ook eten op reis.

Als je op TripAdvisor een paar zoekwoorden opgeeft, bijvoorbeeld de regio of stad waar je naartoe reist, dan vind je meteen heel wat leuke restaurants of andere horecagelegenheden. Beperk je hierbij trouwens niet tot de eerste tien. Er zijn immers heel wat verborgen schatten te ontdekken die misschien niet zo gekend, maar wel de moeite waard zijn!

3. Bezoek ter plaatse een lokale markt

Als laatste moet je je tijdens je verblijf of vakantie in een vreemd land of stad gewoon onderdompelen in de culinaire verrassingen die er te ontdekken vallen. En er is geen betere manier om dat te doen, dan door een lokale markt te bezoeken.

Dit is niet enkel leuk omdat het je in contact brengt met de plaatselijke cultuur, mensen, taal en meer. Het kan je ook heel wat inspiratie geven voor nieuwe gerechten of ingrediënten. Laat je dus verleiden door de geuren, kleuren en atmosfeer op zo’n plaatselijke markt – want dat is de helft van het eetgenot!

Geniet ten volle van je vakantie, als een rasechte foodie

Eten en vakantie, die twee gaan ongetwijfeld goed samen. De tips die je hierboven vindt, zijn hoe dan ook al een uitstekend startpunt voor foodies die het beste willen maken van hun volgende vakantie of trip!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk