Bij deze Aziatische gerechten lik jij je lippen af!

Reizen is een passie van veel mensen. Naar het buitenland gaan op avontuur, de wijde wereld in trekken, nieuwe mensen en culturen leren kennen: het geluk gaat niet op. In de moderne wereld van nu kan je binnen een handomdraai naar een ander continent vliegen, alleen is dat natuurlijk best wel belastend voor het milieu. Het is daarom de vraag of je nog wil vliegen met dit in je achterhoofd. Als je op een andere vlakken wat bewuster leeft, kan je eens in de zoveel tijd nog best een verre reis met het vliegtuig maken. Zolang je er maar onwijs van geniet! Het continent waar je echt naartoe moet vliegen, is Azië. Een divers land en je zult versteld staan van al het moois dat Azië te bieden heeft! Het vlak waarop Azië de meeste punten scoort, is het eten en drinken. Als jij in Azië bent, dan moet je beslist een van onderstaande gerechten proberen. Een waar succes!

Vietnamese loempia’s

Gefrituurde loempia’s, dat is voor veel mensen een snack waar je ze ’s nachts voor wakker mag maken. Ze zijn gemakkelijk om te maken, en een ware hit op feestjes en partijen. Je kan zelf kiezen of je ze volstopt met groenten, of dat je er ook vlees indoet: op deze manier is het een flexibele snack, omdat het geschikt is voor vegetariërs en voor mensen die gewoon vlees eten!

Chinese dumplings

Dumplings zijn voor sommige mensen een onbekende snack. Ze zijn de sfeermakers op elk feestje: als je deze overheerlijke hapjes op tafel zet, dan zal het hele gezelschap erop duiken alsof ze een week niet gegeten hebben. Je maakt ze van deeg, en maakt daarbij een vulling van kruidig gehakt, kool en intense sausjes zoals oester- of sojasaus. Je kan daarnaast kiezen om er wat extra kruiden op te strooien, zoals knoflook, bieslook of gember. Deze dumplings zijn echt typisch Aziatisch, en laten goed zien waar de Chinese keuken voor staat.

Thaise viskoekjes

Het beste van twee werelden (zoet en zout): deze Thaise viskoekjes zijn helemaal het einde. Ze zijn knapperig, maar niet ontzettend hard. Ze hebben de perfecte bite, zodat jij er geen genoeg van kan krijgen. Je blijft maar eten van deze fabuleuze koekjes. Ook in Thailand is men gek op deze koekjes: de lokale inwoners zweren bij deze koekjes en eten ze nog net niet voor het ontbijt. Toeristen zijn ook groot fan van de koekjes, en proberen ze dan ook in hun land van thuiskomst na te maken in hun eigen kleine oventje. Er staan genoeg recepten op het internet, maar in Thailand smaken ze natuurlijk toch het beste!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk