Zo geniet je van alcohol, zonder een kater

Een lekker alcoholisch drankje drinken, dat behoort voor de meeste mensen nu eenmaal tot het weekendleven. Hoewel het natuurlijk leuk is om je op vrijdag- of zaterdagavond te laten gaan, is het minder leuk om de dag erna wakker te worden en barstende koppijn te hebben. Het is een gevolg waar de meesten onder ons wel bekend mee zijn, en toch blijven we genieten van onze favoriete alcoholische dranken.

Het hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn immers wel degelijk heel wat manieren waarop je het risico op een vervelende kater kunt verkleinen. Lees snel verder voor de beste tips!

3 tips om alcohol te drinken, zonder kater

1. Meng geen drankjes

Een van de beste tips om niet zomaar een kater te krijgen na een avondje uit, is om geen drankjes te mengen. Om de een of andere reden is de kans dat je de dag erna hoofdpijn hebt en misselijk bent zoveel groter als je verschillende soorten alcoholische dranken door elkaar hebt genut.

Denk maar aan bier en sterkedrank, die een misselijkmakende combinatie vormen in je maag waardoor je bijna gegarandeerd het toilet moet opzoeken na een avondje feesten. En niet om een plasje te doen. Vermijden dus!

2. Drink uit een glas, niet uit een fles

Daarbij is het een goed idee om meer uit een glas te drinken, en minder uit flessen. Eigenlijk spreekt dat een beetje voor zich: als je uit een fles drinkt, dan kan je gemakkelijker méér drinken. Gebruik je vaker glazen? Dan is het daarbij iets eenvoudiger om bij te houden hoevéél je hebt gedronken, waardoor je ook sneller zult stoppen.

Het is misschien maar een eenvoudig psychologische trucje, maar het kan dus wel degelijk helpen om je totale hoeveelheid alcohol te verminderen en de kans op een kreunende kater te verlagen.

3. Drink ook water!

De laatste tip spreekt natuurlijk voor zich: drink ook tijdens het uitgaan meer water. De reden hiervoor is meervoudig. Ten eerste zal water drinken ervoor zorgen dat je minder dorst hebt, waardoor je dus ook niet zo snel naar een alcoholisch drankje grijpt. Daarbij helpt het drinken van water om de alcohol die je wél drinkt sneller uit je systeem te krijgen.

Vaak drinken mensen op een feestje alcohol ook omdat ze gewoon iets in hun handen willen hebben. Dit functioneert immers als een soort van ijsbreker: het maakt het gemakkelijker om sociaal te zijn. Niemand zeg echter dat dat drankje alcohol moet zijn, dus kies gerust voor plat water als je daar zin in hebt!

Geef een kater geen enkele kans!

Zin om een avondje uit te gaan, zonder dat je er de dag erna spijt van hebt? Bovenstaande tips kunnen je alvast heel wat hoofdpijn en andere typische kater-symptomen besparen!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk