Zo bewaar je voeding het beste in de koelkast

Je koelkast op de juiste manier inrichten is van essentieel belang als je ten volle van je gerechten en ingrediënten wilt genieten. Veel mensen doen het echter verkeerd, en de kans dat ook jij een aantal aanpassingen kunt maken aan de manier waarop je koelkast ingericht is, is dan ook groot.

Wat kan je nu zoal doen om voeding goed, ordelijk en veilig te bewaren in je koelkast? Hieronder vind je enkele handige tips!

3 tips om voeding goed te bewaren in de koelkast

1. De juiste temperatuur kiezen

Het is logisch dat je bij het bewaren van voeding in je koelkast eerst en vooral rekening houdt met de temperatuur. Op bepaalde voedingsmiddelen staat duidelijk aangegeven welke bewaartemperatuur het meest geschikt is, maar bij bijvoorbeeld groenten is dat niet altijd het geval.

De beste temperatuur varieert van voedingsproduct tot voedingsproduct. Eieren bewaar je bijvoorbeeld best rond de 5 graden Celsius, terwijl sauzen en andere producten die niet écht koel moeten staan dan weer op 6 graden bewaard kunnen worden. Gehakt vlees en bereide gerechten met vlees blijven het beste goed als je ze rond de 2 graden bewaart.

2. Zorg voor orde in de koelkast

Daarbij is het altijd een goed idee om wat overzicht te behouden op de inhoud van je koelkast. Zo kan je gebruik maken van plastic bakjes, of bijvoorbeeld glazen plateaus en schalen, om alle voedingsproducten overzichtelijk te etaleren. Op die manier ziet je koelkast er meteen een stuk verzorgder uit.

Een goede tip is natuurlijk om fruit, groenten en andere categorieën producten bij elkaar te houden. Aan de andere kant kan je voor een prachtig uiteinde koelkast ook gebruik maken van een indeling volgens kleur. Er bestaan kortom meer dan genoeg manieren om zelfs een koelkast thuis ordelijk én leuk in te richten!

3. First in First out

Een belangrijk principe bij de indeling van je koelkast is first in first out. Dit houdt eigenlijk in dat je voedingsmiddelen die je eerst in de koelkast bewaart, ook eerst moet gebruiken voor het bereiden van gerechten. Eigenlijk is dit logisch: producten die je vroeger aankoopt, blijven ook minder lang goed, dus het spreekt voor zich dat je deze eerst opeet.

Het in de realiteit omzetten van dit principe vraagt natuurlijk wel wat organisatie en werk. Toch loont het de moeite om het toe te passen, aangezien je zo niet snel te maken krijgt met een koelkast vol producten die over tijd zijn. Daarbij zal het je ook heel wat onderhoud besparen, omdat je koelkast regelmatig gereset wordt!

Een ordelijke koelkast voor méér eetplezier

Je koelkast tot in de puntjes inrichten en ordenen zal het niet enkel gemakkelijker maken om voeding lang vers te houden. Het maakt je koelkast zelf ook gewoon aangenamer om op te kijken, en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Deze vind je waarschijnlijk ook leuk